Dejavnosti

Avtomobilska industrija
V avtomobilski industriji smo dejavni v fazi končne montaže. Ponujamo celovite rešitve za manipulacijo ter vgradnjo končnih elementov kot so armaturna plošča, sprednji del ter vgradnja oken. Zaradi izkušenj smo preko partnerskih podjetij dobavitelj v koncern VW (VW, Škoda, Seat, Audi) ter Renault (Revoz).

Transportna tehnika in visoko regalna skladišča
Logistični sistemi znotraj proizvodnih sistemov so osnova za doseganje želenih kapacitet proizvodnje. Z vami načrtujemo in pripravimo projektno rešitev prikrojeno na vaše potrebe. V tem procesu se usmerjamo na okoljske parametre – prostor v katerega lahko integriramo naš sistem ter dodamo potrebno fleksibilnost na nivoju posluževanja operaterja kot tudi nadzornega sistema. Nadzorni sistem SCADA omogoča natančno analizo in spremljanje ter alarmiranje na različnih nivojih. Izdelamo in tudi dokumentiramo prevzemne postopke, ki jih imate standardizirane znotraj vašega podjetja.

Obnova CNC strojev
Z večletnimi izkušnjami na področju elektro-obnove CNC strojev, vam ponujamo možnost zamenjave krmilja kot tudi pogonskih agregatov na vašem CNC stroju. Po skrbnem ogledu v ponudbeni fazi ter temeljiti defektaži stroja v izvedbeni fazi, vam omogočimo natančen vpogled v stanje vašega stroja. V primeru zamenjave motorjev ter merilnih letev na stroju pripravimo ustrezne prilagoditve za zagotavljanje mehanske vzdržnosti. Obstoječe krmilje vam nadomestimo z ustreznim krmiljem iz nabora proizvajalcev Heidenhein ali Siemens.

Obnova stiskalnic
Stiskalnice so nepogrešljiv člen v predelovalni industriji. Mehanska obstojnost stiskalnic je bistveno daljša, kot pa električna. Hkrati se je v tem segmentu na področju varnosti zgodil največji premik. Tako stiskalnice obnovimo v skladu z veljavnimi standardi ter izdamo izjavo o skladnosti, ki temelji na izjavi priglasitvenega organa (SIQ). Obnavljamo tako Mehanske (EN692) kot Hidravlične (EN693) stiskalnice.

MES sistemi
Nadzorni sistemi so nepogrešljivi del intenzivne proizvodnje, ki zahteva nenehno spreminjanje ter prilagajanje na nove zahteve. Glede na vaše zahteve izdelamo nadzorni sistem, ki ga povežemo z vašim ERP sistemom za uspešen prenos naročil ali delovnih nalogov na nivo proizvodnje. Naš proizvodni sistem uspešno razdeli naloge po posameznih segmentih proizvodnje, optimira procese ter zagotovi ustrezno arhiviranje podatkov končnega izdelka. Statistični pregled je temelj za tehnološko optimizacijo procesov.

Izdelava namenskih strojev
Skupaj z vami smo pripravljeni analizirati ter uskladiti želje ter potrebe končnega izdelka(stroja). V tem kontekstu smo skupaj s podjetjem DENTAS razvili namenski 5 osni obdelovalni CNC stroj za dentalno tehniko.